βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια και από το 2000 ζει στην Κέρκυρα και διδάσκει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Ξεκίνησε τις εμφανίσεις του το 1982 συμμετέχοντας σε διάφορα σχήματα ως κιθαρίστας και τραγουδιστής και, παράλληλα, κάνει τις πρώτες του συνθετικές απόπειρες μελοποιώντας ποιήματα του Τάσου Λειβαδίτη, του Κώστα Βάρναλη και του Νίκου Καββαδία.
Το 2009, έπειτα από δεκαπέντε σχεδόν χρόνια συνειδητής αποχής από τα μουσικά πράγματα, ξεκίνησε να γράφει τους πρώτους του στίχους.
Την ίδια χρονιά ίδρυσε την μπάντα “Μικρόκοσμοι” με την οποία έκανε αρκετές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και άλλες πόλεις παρουσιάζοντας κυρίως δικά του τραγούδια.
Το 2011 κυκλοφόρησε με τους Μικρόκοσμους τον πρώτο του δίσκο με τίτλο “Κάθε μέρα όπως πάντα”. Περιλαμβάνει δεκατρία τραγούδια σε δικούς του στίχους και μουσική που ενορχήστρωσε ο Νίκος Παπαδημητρίου.
Το 2012 έγραψε μουσική και τραγούδια για τις ανάγκες της θεατρική παράστασης “Περλιμπλίν και Μπελίσα” του Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα κατόπιν παραγγελίας από το Θέατρο του Ιονίου.
Το 2013 και 2014 τραγούδια του συμπεριλήφθηκαν στη συλλογή Urban Folk Traditional Post Rebet and other stories.
Το 2014, μαζί με τον Παναγιώτη Δόβρη, νέο δισκογραφημένο τραγουδοποιό-ερμηνευτή και τον λυράρη-κρουστό Μάρκο Κατσιγιάννη δημιούργησε το σχήμα “Αθιβολές” με το οποίο εμφανίστηκαν σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας και άλλων πόλεων παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με δικά τους τραγούδια και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών γνωστών και καταξιωμένων Ελλήνων δημιουργών.
Τον Φεβρουάριο του 2014 κυκλοφόρησε ηλεκτρονικά τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Αγγελοστάλσημο” σε στίχους Ερασμίας Πεδιαδιτάκη, κάνοντας παράλληλα την πρώτη του ενορχηστρωτική προσπάθεια. Πρόκειται για ένα EP με τέσσερα τραγούδια με αναφορές στην παραδοσιακή ελληνική μουσική, κυρίως εκείνη της Κρήτης και της Μικράς Ασίας, την οποία συνδυάζει με ακούσματα από τη μουσική της Κάτω Ιταλίας και της Ιρλανδίας και πειραματίζεται συνδυάζοντας παραδοσιακά και κλασικά όργανα. Τον Μάρτιο του 2015 ο ίδιος δίσκος κυκλοφορεί σε φυσική μορφή από την Re-Define Productions.
Το 2014 γνωρίζει τον στιχουργό Θοδωρή Τσάκωνα και μελοποιεί ένα τραγούδι του με τίτλο “Το ρούχο του θεού” το οποίο παρουσιάζει σε εκδήλωση του Μικρού Πολυτεχνείου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Η γνωριμία αυτή οδήγησε στη μελοποίηση δέκα συνολικά τραγουδιών του Θοδωρή.
Τον Φεβρουάριο του 2017 κυκλοφορεί με την POLYMUSIC τον τρίτο του δίσκο με τίτλο “Via negativa” που περιλαμβάνει δέκα τραγούδια σε στίχους Θοδωρή Τσάκωνα κι ενορχήστρωση Αρετής Κοκκίνου. Σε αυτή την παραγωγή συνεργάζεται με το μουσικό σχήμα ΑΡΑΘΕΛ και με καταξιωμένους μουσικούς, όπως ο Φώτης Σιώτας, ο Θύμιος Παπαδόπουλος και ο Πέτρος Αθανασίου, κι ερμηνεύτριες όπως η Καίτη Κουλιά και η Θέλμα Καραγιάννη. Ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017 και παρουσιάστηκε επίσημα σε εκδήλωση στη μουσική σκηνή Σφίγγα στις 25 Οκτωβρίου 2017.
Παράλληλα συνεργάζεται με την ποιήτρια-στιχουργό Μαρία Παπαδάκη και μελοποιεί ποιήματά της για επόμενες δισκογραφικές δουλειές. Ένα από αυτά – “Κι ήθελα μόνο ένα φιλί” – ερμηνευμένο από τη Βασιλική Παπακωνσταντίνου, έλαβε μέρος και διακρίθηκε σε μουσικό διαγωνισμό του MusicHeaven.
Το 2019 το τραγούδι του “Αγγελοστάλσημο” σε λόγια Ερασμίας Πεδιαδιτάκη συμπεριλήφθηκε στο δίσκο της Αντιγόνης Κατσούρη με τίτλο “Ειρήνη”.
Τον Μάιο του 2020 κυκλοφόρησε από την εταιρεια Music Mirror ο τέταρτος δίσκος του με τίτλο “Ορίζοντες”, ένα EP με πέντε τραγούδια σε δικούς του στίχους, μουσική κι ενορχήστρωση. Στο δίσκο, εκτός απο τον ίδιο, τραγούδια ερμηνεύουν ο Γιάννης Νικολάου και η Αφροδίτη Διαβάτη.

Scroll to Top